Vymáhání pohledávek v Německu

24.09.2010 11:33

Vymáhání pohledávek v Německu

Krajská hospodářská komora Královéhradeckého kraje ve spolupráci s LOH Rechtsanwälte pro vás připravila přednásku věnovanou německému právu na téma Vymáhání pohledávek v Německu, která se uskuteční dne 10. 11. od 9:00h v prostorách zasedací místnosti v budově Krajské hospodářské komory Královéhradeckého kraje.

 

LOH Rechtsanwälte je středněvelká mezinárodní advokátní kancelář sídlící v Berlíně. V rámci své činnosti se specializuje na celou řadu oblastí německého práva a dále i na právo české. Právní radu poskytuje renomovanými advokáty, a to nejen v německém jazyce, ale i v češtině. Jejími klienty jsou často německé společnosti vstupující na trh nebo již podnikající v České republice. na druhou stranu zastupujce mnoho společnosti české pri jejich aktivitách v Německu.

Díky své činnosti jsou advokáti kanceláře LOH Rechtsanwälte schopni porovnat rozdíly a souvislosti obou právních řádů, a to především z hlediska praktického. Jejich přiblížení podnikatelské veřejnosti, jakož i nastínění průběhu některých právních postupů v Německé spolkové republice, pak považují za podstatné a rádi by tímto směrem soustředili sérii specializovaných přednášek. Vzhledem k tomu, že dlouholetou zkušenost má tato advokátní kancelář mimo jiné i v oblasti nuceného vymáhání neuhrazených pohledávek v Německu. A jelikož se jedná i o téma velice praktické, rádi by se v rámci prvního z těhcot seminářů koncentrovali právě na tuto problematiku.

 

Program přednášky:

1) První kroky - dlouhotrvající vyjednávání s protistranou, nebo urychlené zahájení soudního řízení?

2) Průběh soudního řízení v Německu při vymáhání neuhrazené pohledávky

3) Zrychlené a zjednodušené formy řízení - platební rozkaz "listinné řízení", předběžné opatření

4) Co dále - Výkon rozhodnutí? Specifikum: možnost výkonu rozhodnutí před právní mocí rozsudku

5) Související praktické otázky: trvání řízení, náklady včetně advokátního zastoupení, povinné zastoupení advokátem, možnost externího financování řízení

6) Exkurz: výkon rozhodnutí v Německu při předcházejícím ukončeném soudním řízení v České republice - specifika.

7) Diskuze

 

Lektor:
Pracovníci advokátní kanceláře LOH Rechtsanwälte

Místo konání:
Krajská hospodářská komora Královéhradeckého kraje, Škroupova 957/4, 500 02 Hradec Králové, zasedací místnost ve III. patře, 9:00 - 12:00hod.

Účastnický poplatek:
pro členské firmy HK ČR  Kč 480,- vč. DPH; pro ostatní firmy Kč 600,- vč. DPH

Platební podmínky:
Účastnický poplatek uhraďte na účet 8192043/0300 pod variabilním symbolem 08 + IČO přihlašované firmy

Kontakt:
Radek Zelenka, tel: 606 631 915, fax: 495 516 056, e-mail: hradec@komora-khk.cz

 

S cílem dosáhnout efektivní zhodnocení Vašeho času Vás prosíme o přihlášení na výše uvedené kontakty do 5. 11. 2010. V případě neúčasti se zaplacený poplatek nevrací. Při nenaplnění minimálního počtu účastníků pro pořádání akce si Krajská hospodářská komora Královéhradeckého kraje vyhrazuje právo na zrušení akce s vrácením zaplacených poplatků

 

 

 

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode